Conceptul „Natura si Distinctie”

Inca din vremuri de demult uitate, omul a trait intr-un mediu social mai mult sau mai putin prietenos, insa natura a venit intotdeauna in sprijinul nostru, al oamenilor.

Natura ne-a hranit trupul si sufletul, iar mentalul nostru a avut astfel o sursa permanenta de intelepciune, armonie, serenitate si eternitate. Initial, am avut acces la cunoastere prin contemplatie, insa acum omul contemporan are acces si la descoperirile stiintifice accumulate in timp, adica la informatii elevate si tehnici elaborate.

Cunoasterea este doar una dintre preocuparile omului care are si alte preocupari, respectiv exprimarea fiintei sale si integrarea ei in existenta sociala si ancestrala.

Corp –minte – suflet, iata o unitate fara de care existam trunchiat si incompleti. Cunoasterea ca experienta cognitiva ne ajuta sa ne descoperim pe noi insine dar si sa exploram ceea ce ne inconjoara. Cunoasterea ca experienta senzoriala trezeste in fiecare dintre noi emotii si aduce in planul constientei latura noastra emotionala, cu alte cuvinte ne contureaza caracterul uman.

Creativitatea este expresia cognitiva si senzoriala de dincolo de taramul experientei trecute si prezente deopotriva. Privind in jurul nostru si in interiorul nostru, realizam ca ceea ce ne implineste este armonia existentei noastre dar si a celor din jur. Fiecare dintre noi este unic, fiecare avem dorinte, curiozitati sau nevoi care se pot naste in plan fizic, mental sau emotional. Prin extrapolarea unicitatii fiintei si a nenumaratelor alegeri care ne fac viata frumoasa, s-a conturat conceptul “Natura si distinctie”. Intalnirea dintre intelepciunea naturii si cunoasterea elaborata a avut ca rezultat selectarea unor extracte si crearea unor compozitii unice, dar si crearea aplicatiilor personalizate care vin in intampinarea celor care isi doresc sa stie, sa simta, sa se exprime.

Extractele respecta principiile integrarii armonioase a fitocompusilor pana la nivel molecular si celular. In acest sens deschidem calea cosmetologiei integrative si osmologiei ortomoleculare.

Cosmetologia integrativa

Cosmetologia este stiinta care se ocupa cu infrumusetarea corpului si este o ramura ce deriva din dermatoestetica fiind destinata aspectului cutanat. Principiile cosmetologiei respecta cunoasterea stiintifica pe care o aplica in viata de zi cu zi. A fi frumoasa sau frumos este o arta. Epiderma este un organ viu care acopera corpul omului si care vine in contact direct cu interiorul nostru dar si cu exteriorul. Asadar, orice aplicatie sau administrare de extracte folosite in scop estetic, este necesar sa fie analizata si elaborata astfel incat sa vina in intampinarea unor nevoi reale si sa respecte particularitatile fiecarei persoane.

Frumusetea nu este doar exterioara, sursa ei se gaseste in interiorul nostru. Prin intermediul abordarii integrative aveti posibilitatea sa alegeti o consultanta de specialitate, completand Fisa de cosmetologie integrativa. Extractele cu administrare interna si cu aplicare cutanata sunt selectate dupa principii de biodisponibilitate si eficienta moleculara. Unele sunt tipizate, adica au formula definita iar altele au o formula unica care se elaboreaza dupa criterii integrative moleculare si celulare, aceasta fiind parte integranta dar si etapa finala a consultantei. Inedite sunt cremele naturale din categoria fresh cosmetics cu fitocompusi activi, fara conservanti, fara parabeni . Metodele de preparare au ca sursa de inspiratie tehnica farmaceutica antica. Aceste creme au o durata de viata de maxim 3 luni din momentul manufacturarii si este necesar sa fie pastrate la o temperatura cuprinsa in intervalul 3-12 grade Celsius (frigider).

Recipientii sunt farmaceutici, din sticla bruna, aceeasi cu cei din vechile spiterii, unde spiterii isi ridicau profesia la rang de arta. Extractele incorporate in creme sunt destinate epidermei faciale dar si corporale, cu administrare zilnica sau periodica. Aplicatiile terapeutice faciale si corporale rezulta in urma unei analize integrative a nevoilor fiecarei persoane. Actiunea cutanata este noninvaziva si consta in aplicatii externe de fitocompusi activi, compozitia se proceseaza in aceeasi zi in care se desfasoara aplicatia, fitocompusii fiind activi 12 ore din momentul prepararii, insa actioneaza la nivel celular timp de 72 ore dupa aplicatie .

Melanjul rezultat din intelepciunea naturii si rafinamentul stiintei conduce la aplicatii terapeutice in cadrul carora sunt utilizate, pe langa principiile active naturale si terapia cu lumina polarizata, ultrasunete si lungimi de unda specifice, cromoterapia si ozonoterapia. Efectele sunt sinergice si au ca rezultat detoxifierea tisulara, stimularea circulatiei arteriale, limfatice si venoase, regenerarea moleculara si celulara, stimularea sintezei de colagen si elastina, revitalizarea tisulara, restructurarea si remodelarea corporala dar si redefinirea trasaturilor faciale afectate de trecerea timpului, fluctuatii ale greutatii corporale sau agresiunea unor factori externi de mediu. Intreaga aplicatie este un festin al simturilor si al stiintei.

Osmologia ortomoleculara

Osmologia se ocupa cu studiul simtului olfactiv si studiul subtantelor care intra in compozitia parfumurilor, precum si a actiunii acestora la nivelul receptorilor olfactivi. Pentru omul modern, simtul olfactiv este un simt putin educat si care si-a pierdut sensul pe care-l avea pentru omul primitiv. La inceputurile existentei umane, simtul olfactiv era necesar supravietuirii caci, in paleolitic, omul initial analiza hrana prin miros si mai apoi prin gust.

Desi traim intr-un ambient care stimuleaza cu fiecare respiratie receptorii olfactivi iar aceasta stimulare genereaza o stare agreabila sau dezagreabia, oamenii de stiinta contemporani nu au reusit sa descifreze in totalitate mecanismul de la trigger pana la efect, in ceea ce priveste olfactia. Inca din antichitate, parfumul l-a preocupat pe om, aparand in toate momentele istorice ale omenirii ca parte integranta a culturii multor popoare, desi pana in secolul XX era accesibil ca si accesoriu doar categoriilor sociale favorizate. In prezent, accesul este in functie de alegerea personala, de la deodorant, apa de colonie, apa de toaleta, apa de parfum pana la parfum. Fiecare alegere are o nota personala , iar amprenta parfumata spune multe despre personalitatea, starea psihoemotionala si nivelul cultural al fiecaruia dintre noi.

Parfumul este un amestec lichid de uleiuri sau compusi aromatici care sunt dizolvati si fixati astfel incat sa aiba un efect de stimulare a celulelor receptoare ofactive din epiteliul mucoasei nazale, receptorii olfactivi fiind situati in profunzimea foselor nazale. La nivelul receptorilor olfactivi se genereaza influxuri nervoase care sunt transmise ariilor corticale superioare – lobul frontal – unde este lacasul perceptiei constiente a mirosurilor, insa exista o escala anterioara in zone corticale (amigdala cerebrala si hipocampul) care sunt responsabile cu intergrarea mirosurilor in viata afectiva si de memoria olfactiva.

Acest amestec de substante odorante poate fi de concentratii diferite:

  • apa de colonie (Eau de Cologne) 2% pana la 3%
  • apa de toaleta (Eau de Toilette) 5% pana la 20%
  • apa de parfum (Eau de Parfum) 10% pana la 30%
  • parfum (Parfum) 20% pana la 40%.

In istoria parfumului, un spatiu consacrat materiilor prime si creativitatii olfactive se afla la Grasse, in Franta. Aici, de-a lungul mai multor secole, profesia ca arta dar si creativitatea au fost centrul preocupariilor. Casa Gallimard a fost infiintata in 1747 iar in prezent este una dintre sursele de materii prime pentru creatorii ‚parfumeur’ si nu numai.

Osmologia ortomoleculara aduce un plus in ceea ce priveste abordarea dorintei de a cunoaste parfumul in alt mod decat cel uzual. Asadar, completarea Fisei de osmologie ortomoleculara, va avea ca rezultat o recomandare in acest teritoriu. In laboratorul de creatie, fiecare persoana poate sa participe la crearea propriului parfum sau poate sa aleaga unul dintre parfumurile deja create si oferite sub forma de Parfum sau Eau de parfum. Parfumul este lichidul care pulverizat si inspirat, trezeste o senzatie. Cunoasterea cognitiv-senzoriala si experienta creativa, sunt doua note dominante in cadrul aplicatiei ortomoleculare a osmologiei.

Iata o incursiune pe taramul “Arta de a fi tu insuti”!